Malmö D.I.Y 2010 – resultat

Vad som skulle vara ett endags evenemang blev istället en tvådagars skateboardfestival fylld till bredden av skateboarding, musik, film och fest. . Lördagens regn satte stop för tävlingen i Sibbarp och istället öppnades Bryggeriet och välkomnade alla till en actionladdad skatesession med stenhård livemusik av Old Bastards Band, Sub Alert och Krimtänk samt fingerboardtävlingen Goldfinger Cup. Hundratals skatare hittade in till Bryggan och värmde upp ordentligt inför världspremiären på Pontus Alvs film ”In search of the miraculous” på Tangopalatset.

Resultat i Goldfinger Cup blev såhär;

På Tangopalatset samlades 400 ivriga besökare för att ta del av Pontus nya mästerverk och fira hans trettioårsdag i den fantastiska lokalen som en gång för längesedan var en kyrka. Filmen var magisk, en otroligt välgjord film som gick rakt in i hjärtat och alla som var där och bevittnade denna firade film och Pontus till långt in på natten.

David Stenström, backside boneless

Söndagen startade än en gång lite tvivelaktigt med grå himmel och lite småstänk. Vi bestämde oss för att chansa på väderleksrapporterna som lovade förbättring under dagen och mycket riktigt blev det precis som lovat. Betongcupens första deltävling, Malmö DIY fick äntligen sätta igång med buller och bång. Trots morgonens lite trista väder blev skateparken snabbt fylld av ivriga skatare. Grillen gick för högtryck från 11 på morgonen till tävlingen var över vid sextiden på kvällen och brädgrafiks-workshopen var omåttligt populär även detta året.

Tävlingen hade 48 deltagare från hela Sverige, Norge och Danmark samt en och annat engelsman. Åtta heat kördes där de bästa gick vidare till de tre semifinalerna. Det var ett otroligt ripp på skateboardåkningen och när semifinalerna var körda hade vi tillslut sex stycken finalister, tre från Malmö, två från Stockholm och en göteborgare.

Nivån på finalen var enastående och när dammet hade lagt sig såg resultatet ut så här;Andreas Lindström, fs air

Det känns som att det inte kunde ha blivit en bättre start på Betongcupen, förutom lite sol då kanske. Något som är extra roligt är att folk har nu blivit peppade att åka runt i Sverige på alla tävlingarna och det är precis vad vi ville uppnå med Betongcupen. Det bådar riktigt gott för nästa tävling i Nacka den 5 juni. Tack till alla inblandade och vi ses på Nacka Bowlbash uppe i Stockholm om tre veckor.

//Bryggeriet