Nacka Bowlbash 2010 – resultat

Under perfekta förhållande genomfördes Betongcupens andra deltävling, Nacka Bowlbash nu i helgen som gick. Solen gassade, Nackas skatepark var i perfekt skick och skatare från hela Sverige samt några Marsaillelocals hade slutit upp för en otroligt intensiv session i Nackas klöverbowl.

Dagen inleddes med tal och invigning av skateparken som blev byggd förra året av Nord. Så fort bandet var genomskatat så var sessionen igång och avstannade inte för en minut till tävlingen var över. Malmö var välrepresenterat med åkare som Fernando Bramsmark, Jacob Ovgren, Dave Toms, Pär Mag, Mattias Nylén, Andreas Lindström och Oski Rozenberg Hallberg med flera. Stockholmarna var givetvis på plats med Stephen White, Leo Ström, Eddie Lindkvist och Jan Loftén för att nämna några få. Göteborg hade Enrico på plats och Malaysia hade Arina Rahman närvarande. Allt som allt var det ett fantastiskt gäng skatare som till synes aldrig tröttnade på att gnida truckarna mot viking blocksen.

Guillaume Macquin, stale © Nils Svensson

Tävlingen var uppdelad i åtta heat och totalt var det 37 deltagare. När kvalet var över kördes det tre semifinaler för att slutligen utse de sex finalisterna. Fernando Bramsmark, Stephen White, Alex Giraud, Oski Rozenberg Hallberg, Eddie Lindkvist och Enrico Petralia var de som kämpade hårdast och knep de sex åtråvärda platserna till Betongcupens andra deltävlings final.

Junkyard Tricks for Cash kördes direkt innan finalen och 5000 kr delades ut till de bästa trixen på den utvalda curben på streetytan. Det levererades en massa bra tech och pengarna var slut på nolltid.

Fernando Bramsmark, lien to tail © Nils Svensson

Finalen var helt enastående. Stephen White körde stabilt och stylish och placerade sig på sjätteplatsen, Enrico Petralia jobbade på sina ändlösa lines och visade upp en otroligt djup trickrepertoar och tog femteplatsen, Eddie Lindkvist öste på med fart som ingen annan och gjorde en massa gnarly grinds och en fläskig gap-ollie och placerade sig fyra. Fernando Bramsmark som tog tredjeplatsen skatade som en galning hela dagen med sjuka stalefishgrabs, underbara lien to tails och ett ladd som ingen riktigt kunde mäta sig med under helgen. Alex Giraud hade tagit sig ända till Stockholm för att delta i denna bowlbash och lyckades med fransk precision knipa andraplatsen. Alex körde på precis som han var på sin hemmapark i Marsaille med långa grinds, airs och utnyttjade hela parkens kapacitet. Men, ingen kunde stoppa Oski Rozenberg Hallberg från Malmö. Oski flög runt hela parken och levererade trick efter trick i ett rasande tempo. Svåra trick blandat med fart, flow och variation satte Oski högs upp på pallen och han fick motta stående ovationer och ett rungande Oski, Oski, Oski från publiken på läktaren. Det var nästan så tårarna tittade fram. Mycket rörande. Vilken ripper.

Betongcupens andra deltävling är över och vi vill tacka alla i Nacka och alla ni som kom och deltog och gjorde detta event till en tävling att minnas. Vi ses i Falkenberg den 19:e juni.

Klicka för att se större.

Oski Rozenberg Hallberg tar hem segern. © Nils Svensson


Stefan Hauser från PTR var på plats. Stefan bygger den nya parken i Rålis i Stockholm som beräknas vara klar till oktober.