Pöbeln i Palatset 2010 – resultat

Vilken spänning, vilken dramatik! Skateboardfestivalen och Betongcupen i Avesta kommer helt säkert gå till historien som en av de mest legendariska eventen på många år. Festival gillar ju alla och likaså skateboardtävlingar och när man kombinerar dessa två så kan det inte bli annat än kanon.

Det var många som körde riktigt bra i parken denna helg. Joel Webb från Australien körde fantastiskt men var tvungen att lämna plats till någon annan i semin pga skada, Pär Magnusson var i högform, David Stenström som vann förra året körde sjukt bra, Oski som hade ont i halsen var tvungen att ta det lite lugnt men briljerade ändå tillslut när halssmärtan hade lagt sig, Eddie Lindqvist körde fort och inspirerande som vanligt, Axel Lindqvist rippade, Alexander Sattravet från Avesta körde kanon, Love Rydstern imponerade ordentligt, Daniel Rabia som är Stefan Toths favorit körde stylish och kontrollerat med ett noggrant urval med läckra tricks.

Daniel Rabia, bs tailslide © Nils Svensson

När allt var över stog Fernando Bramsmark överst på prispallen och hans åkning under dagen var så nära perfektion man kan komma, speciellt i semifinalen då riktig skateboardmagi uppstod men dagens stora överraskning var nog Christopher Bajo från Malmö som knep andraplatsen med mycket fläsk och tech. Bajo bjöd på dagens underhållning då han laddade allt för att sätta transfern in i djupa bowlen. Efter ett flertal nästanlandningar så fick han ge upp och nöja sig med ett 65 % make som var nog imponerande. Darkness!! Eddie Lindqvist knep tredjeplatsen, David Stenström fjärde, Pär Magnusson femte och slutligen Alexander sjätte och sista finalplatsen.

Tack till Niklas och de andra arrangörerna för en riktigt trevlig tillställning.

Totalpoängen av Betongcupen hitter ni här. <<<

Christopher Bajo transfer in i stora bowlen / J-mag method © Nils Svensson

Fernando Bramsmark, fs flip © Nils Svensson

Pär Magnusson, fs nosebluntslide © Nils Svensson