Bryggeriets Gymnasium

Att kunna kombinera studier med sitt största intresse i livet är få förunnat. Men här på Bryggeriet har vi gjort detta möjligt genom att starta ett “skateboardgymnasium” – Bryggeriets Gymnasium där du har möjlighet att hänge dig åt allt vad skateboardkulturen erbjuder i kombination med foto, film, fri konst, design och serieteckning. Vår skola delar lokaler med världens bästa skatepark – Bryggeriet skatepark.

Eftersom Bryggeriet också driver skateverksamhet, bygger skateparker, arrangerar tävlingar och evenemang så finns det oändliga möjligheter för att engagera sig och vara en del av Malmös unika och fantastiska skatescen.

Bryggeriets Gymnasium är en fristående skola vars huvudman är en ideell förening, vilket innebär att skolan inte drivs i vinstsyfte. Här läser du Estetiska programmet med inriktningarna Estetik och Media eller Bild och Form. Du väljer också en profil: Skateboard, Serieteckning, Fri konst eller Foto och film.

Vi har sedan hösten 2006 tre årskurser med ca 150 elever. Det lilla formatet gör det lätt att tillgodose vars och ens behov och intressen och gör det möjligt att som elev påverka sin skola.

Vårt mål är att sudda ut gränserna mellan skola och fritid. När lektionerna är slut befinner du dig mitt i en av världens bästa skateparker och har också möjlighet att jobba med tecknande, foto och film eller bara umgås.

Förutom att förbereda dig på högskolestudier vill vi ge utrymme för alla att odla sina intressen.

Mer info på www.bryggerietsgymnasium.se

bryggerietannons_sydsvenskan