Bryggeriet Skatepark

I svenskt klimat är det absolut nödvändigt med en inomhusanläggning under höst, vinter och vår. Därför är det naturligt att Bryggeriet växte fram kring en inomhuspark. Det var 25 år sedan. Det hade funnits andra i Malmö tidigare, men det var inne i Pripps gamla bryggerilokaler på Ystadvägen som vi skapade ett eget ställe på allvar. Sedan starten har streetytorna byggts om många gånger. Numera förnyar och underhåller vi ytorna kontinuerligt. Bryggeriet har egna snickare och nära samarbete med Bryggeriets gymnasium kring inomhusparken.

Hitta hit: Föreningarnas hus på Ystadvägen 44, mittemot Musikhögskolan. Hit kommer du lätt från centrala Malmö med buss 8 (mot Kastanjegården, hållplats Musikhögskolan), buss 32 (mot Käglinge, hållplats Musikhögskolan) eller en kvarts promenad från Möllevången.

Byggår: 1998 och ombyggd många gånger sedan dess

Här finns: Kafé med skatebutik och flipperspel, Bryggeriets gymnasieskola och våra föreningslokaler. Skateparken består av stora street-ytor, två bowler (runda ramper) och en vertramp.

Aktiviteter: Öppet sju dagar i veckan, med särskilda skatetider för nybörjare, tjejer, Old Bastards (30+) och andra medlemsgrupper. Filmvisningar och utställningar. Extra öppet under skollov. Tävlingar på alla nivåer.

Bryggeriet är en skateboardpark och tillåter därför inte BMX, Parkour, Kickbikes, radiostyrda bilar, Roller Derby, enhjulingar eller fixed gear-cyklar.