Betongcupen 2013

Betongcupen 2013

Betongcupen är över för detta året. Precis som tidigare år har vi rest Sveriges rike runt och besökt olika betongskateparker där vi har bjudit upp till dans för den lokala skatescenen. Årets turné startade i Trollhättan med en intensiv bowlsession och en streettävling i Trollhättans splitter nya skateboardpark. Några veckor senare gick resan mot Norrland och Luleå som har en unik och spännande skateboardpark som går under namnet Steel Park. Det är sällan vi sydbor tar oss så långt norrut och det är lika magiskt varje gång.

Jönköping har Betongcupen besökt vid tidigare tillfälle och efter två streettävlingar var det nu dags för ett riktigt gött bowljam. Bra bowl och ett bra centralt läge gjorde denna tävling till en riktig nagelbitare.

Årets sista tävling avgjordes i Ängelholms skateboardpark där betongen precis hade stelnat ett par veckor innan Fernando och resten försökte knäcka den på mitten.

Betongcupen har växt genom åren och skapat en speciell och unik känsla för deltagare, publik och dess hangarounds. Det arrangeras resor från olika håll o kanter till tävlingarna, det finns ofta ett gemensamt boende att tillgå på någon fritidsgård eller gympasal och allt detta skapar en härlig gemenskap, samhörighet och framförallt är det jävligt kul. Betongcupen är ett fantastiskt sätt att knyta ihop hela Sveriges skatescen på och vi kör med all säkerhet på även nästa år.

BC_trollhättan_giftorm

Betongcupen_1

betongcupen_2

betongcupen_3

betongcupen_4